Zanimljivosti Ljubav & Sex
28.11.2012.

Kako ona pokazuje da je slobodna?

E01870fa13acfd3275c1f750ee6ddf01

 

Na sredini menstrualnog ciklusa, tačnije u vreme ovulacije, žena ima najveću potrebu da nosi kratke suknje i više potpetice, provokativnije hoda, isto tako govori i postupa i služi se udvaračkim signalima. Ako želi da da do znanja da je slobodna, ovi će signali i gestovi biti izraženiji. Zato, žene treba posmatrati i cela paleta gestova nije komplikovana i teško se može sakriti. Dakle...
 
Zabacivanje kose i glave. Ovo je prvo što žena obično uradi kada je pored muškarca koji joj se dopada. Glavu zabacuje unazad kako bi kosu sklonila sa lica. Ovo rade i žene sa kratkom kosom. Ovako suptilno daje do znanja da joj je stalo kako pred muškarcem izgleda. Ovako sklanjajući kosu pokazuje mu i podpazušje puštajući „seksualni parfem“ (feromon).
 
Vlažne usne, pućenje. Nema dileme da su usne najjači ženski seksualni simboli. Što punije, to izazovnije od čega savremena estetska hirurgija ima mnogo dobrobiti. Pućenjem usana žena uvećava usne ne bi li delovala seksipilnije. Interesantno je zapažanje Dezmonda Morisa koji tvrdi da su spoljne usne na ženskim genitalijama iste debljine kao usne na licu. On ovo naziva „samomikrija“ budući da tako usne simbolizuju žensku genitalnu regiju. Sve zavodnice vešto koriste prednost punijih usana i muškarci ih zaista smatraju privlačnijim. Otuda i velika popularnost karmina – što intenzivnijih boja, to je više seksi.
 
Samododirivanje. Žene u odnosu na muški svet imaju više receptora za dodir, pa su i osetljivije. Kada dodiruje svoj vrat ili butinu, žena time muškarcu nagoveštava da bi i on mogao da dobije priliku da je dodiruje na isti način ukoliko, naravno, „dobro odigra“. 
 
Mlitav ručni zglob. Ovakav gest pokazuje ništa drugo do potčinjenost koja je svojstvena ženama i gej populaciji. Ovo muškarcima odgovara jer im daje priliku da budu dominantni. U poslovnim situacijama, ženski mlitav zglob može biti kontraproduktivan – ovakvim gestom ženu neće shvatiti ozbiljno, ali će je zato pozvati na piće.
Glađenje predmeta. Glađenje cigarete, prsta, stalka za čaše, viseće minđuše ili bilo kog predmeta falusnog oblika nesvestan je nagoveštaj onoga što žena ima na umu. Skidanje i navlačenje prstena takođe je mentalna predstava seksa. Kod ovakve gestikulacije, muškarac će verovatno pokušati da ženu simbolično poseduje tako što će gladiti njen upaljač, ključeve ili drugi lični predmet u blizini. 
 
Izloženi ručni zglobovi. Naučnici nisu sigurni da li je ovo naučeno ponašanje, ali u svakom slučaju goli zglobovi su erotični delovi ženskog tela. Nije slučajno što testiramo parfeme upravo na ovom delu tela. Žene nesvesno tako privlače pažnju muškarca koji treba da pogleda njene ručne zglobove ne bi li bio zaveden. 
 
Pogled preko podignutog ramena. Golo i podignuto rame zapravo je mimikrija oblih ženskih grudi. Uz delimično spuštene kapke, žena zadržava pogled muškarca taman toliko da je ovaj primeti i potom skreće pogled. Ovaj gest stvara osećaj potajnog gledanja u stranu i kod žena i kod muškaraca.
 
Ljuljanje kukovima. Žene imaju šire kukove o čemu se pobrinula evolucija, a zbog lakšeg rađanja. Kad trče, zbog ovakvih kukova često zabacuju noge u stranu, pa je mnogo manje brzih trkača među ženama nego među jačim polom. Govor tela ljuljanjem kukova je veoma jak seksualni signal i često se koristi u reklamama koje imaju za cilj bolju prodaju proizvoda, jer navodi žene koje reklamu gledaju da se identifikuju sa modelom.
 
Iskošena karlica. Interesantan gest koji je veoma delotvoran. Iskošenom karlicom žena zapravo vizuelno smanjuje odnos kuk-struk, i dovodi ga na najoptimalniji nivo. Istraživanja su jasno pokazala da je odnos kada je struk 70% obima kuka idealan i za muškarce najprivlačniji. Iako je žena punija, ovakav odnos je opet veoma privlačan muškom rodu. Važno je da žena ima „kruškastu“ građu. Što je širi struk, sve je manje muško interesovanje za potencijalnu partnerku. Zato, iskošena karlica ne može da pogreši kod udvaranja.
 
Ručna torbica u blizini. Interesantno, ali odnosom prema svojoj torbici žena zapravo pokazuje koliko je zainteresovana za muškarca u svojoj blizini. Ukoliko je gladi ili njega zamoli da joj je doda, znači da je veoma zaintresovana i igra igru zavođenja. Udaljena torbica znači i odsustvo emocionalnog interesovanja, jer nju žena doživljava kao produžetak svog tela.
 
Usmeravanje kolena. Nesvesno, žena koleno usmerava prema osobi za koju je zainteresovana. Ovako pokazuje butinu. Posebno je muškarcima privlačno kada se žena igra cipelom – obuva je i izuva, klati na stopalu što sigurno ima falusni efekat.
 
Prepletene noge. Većina muškaraca je u svim istraživanjima potvrdila da je ovo ženska poza za njih najprivlačnija. Jedna noga preko druge pojačava tonus mišića što je stanje u koje telo dolazi kada je spremno na seks. Uz promenu nogu kada ih prepliće, muškarcima je veoma privlačno kada u toku ove gestikulacija žena dodiruje potkolenice ili butinu što je za njih nagoveštaj njene želje da je on dodiruje.
 
M.P.
Izvor: BizLife

Komentari

Još uvek ne postoje komentari za ovu vest.

Dodaj komentar
4061eaca6547b1de1f6806234c3df784
Zanimljivosti Ljubav & Sex
12.05.2014.
Članice holandske grupe ADAM, Anna Speller, Eva Cleven, Loulou Hameleers, Sanne den Besten i Suzanne Kipping su objavile vrlo provokativan spot. Pokušale su da pevaju svoj singl „Go...
A9bcc1f49a8f67b47846804f8d48ba8e
Zanimljivosti Tehnologija Ljubav & Sex
21.01.2014.
Noseća tehnologija menja naše svakodnevne navike, stoga je logično da se uplete iu seksualni život. Otkako su predstavljene Googleove pametne naočare, mnogima je zagolicalo maštu kakvu ...
F67a9a1fb137b1444f0ee5ce96df13e5
Zanimljivosti Ljubav & Sex
22.08.2013.
Oči, osmeh i grudi prve su stvari koje muškarac primeti kod žene i to baš tim tačnim redom, rezultati su najnovijeg istraživanja.   Ovi rezultati pokazuju da stereotip o mu&sc...
A57cb612e9a789f8bc1bf7fba79cda12
Zanimljivosti Ljubav & Sex
11.07.2013.
Ceo svet danima pleše u ritmu hita “Get Lucky” kojim se sastav Daft Punk vratio na muzičku scenu. Ali ovakvu promotivnu kampanju niko nije očekivao...   Legendarni francu...
8a0c992e233bb49ab7d16fc5d51c996a
Zanimljivosti Ljubav & Sex
13.05.2013.
Digitalno doba donosi brojna olakšanja, ali i poteškoće. To se najbolje vidi u održavanju ljubavnih veza, čiji prekidi mnogo teže padaju bivšim partnerima u aktuelno digitalno dob...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
411e0b5d5561a8cb890b8e6dddec0bab
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Da li biste izašli na izbore ukoliko bi sada bili raspisani?
Da.
Ne.
Ne znam.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 703
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300