Home InfoHronika Serijski pljačkaš hara Smederevom?

Serijski pljačkaš hara Smederevom?

Redakcija

U Smederevu su se, u proteklih nešto više od mesec dana, dogodile dve oružane pljačke. Ono što je intriganto u obe pljačke je to da su se dogodile u sred dana, na najprometnijim mestima.

Sredinom januara opljačkana je banka u Kralja Petra, a juče Pošta na Carini. Plen  u obe pljačke bio je skoro pet miliona dinara. Lopovi do ovog trentuka nisu otkriveni.

Banka je opljačkana 14. januara,  oko 13:30 časova u pešačkoj zoni kada je ulica puna ljudi. Iako zvaničnih informacija nema, iz banke je odneto blizu 2 miliona dinara.

Pošta na Carini  je opljačkana 21. februara u gotovo u isto vreme kao i banka, oko 13:15 časova, a zanimljivo je da se napadač predstavio kao radnik za deratizaciju. Iz Pošte je odneo 3 miliona. Lopov je imao kačket i zaštitnu masku, a ima informacija da ga je pomoćnik čekao u automobilu iza Pošte.

Oba napadača su uz pretnju oružjem tražili novac od službenika.

Policija se ne oglašava, niti je na bilo koji način tražila pomoć građana. Pretpostavljamo da im je dragocena pomoć kamera koje su snimile oba događaja, ali uprkos tome, potraga ne daje rezultate.

Ima spekulacija da je možda reč o istom napadaču, ali za sada nema opipljivih dokaza da su ove dve oružane pljačke povezane.

 

SDCafe.rs

2 comments
0

Slične vesti

2 comments

Žika 22.02.2022 - 14:17

Serijski pljačkaši su uglavnom stacionirani u institucijama poput Gradske vlasti, javnih preduzeća …a imaju i objekat za zimski raspust u Pančevu. Oni pljačkaju bez oružja (vatrenog) – bar za sada.

Reply
Žika 23.02.2022 - 12:52

Serijski pljačkaš hara Srbijom. Inicijali su mu A.V.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!