Home Recepti Burger od milion dolara

Burger od milion dolara

by redakcija

Za 3 burgera:

Burger smesa:
500g junećeg mlevenog mesa
1 jaje
4 kašike prezle
so i biber
1/2 kašičice origana
1 kašika maslinovog ulja
1/2 glavice crvenog luka
1 čen belog luka

Prilozi:
3 pekarske lepinje
150g svežeg mladog kupusa, posoljen i malo nauljen (stavite kpusa koliko želite, tačno merenje nije obavezno)
1 kiseli krastavac
3-4 tanko sečene šnite slaninice, prepržene na teflonu da postane hrskava
1/2 glavice crvenog luka sečenog na tanke kolutove
6 tanko sečenih šnita mocarele
3 kašičice dižon senfa
3 kašičice kečapa
+ulje za prženje

Priprema:

Pomešajte meso i ostale sastojke za smesu u blenderu ili električnoj seckalici. Blendirajte dok se meso potpuno ne usitni i dok se svi sastojci ravnomerno ne rasporede. Izvadite iz seckalice pa podelite na tri jednaka dela i formirajte lopte. Ako nemate veći tiganj onda ćete peći jedan po jedan burger, u tom slučaju na srednjoj vatri zagrejte 3-4 kašike maslinovog ulja. Dok se ulje greje formirajte burger: nauljenim rukama na aluminijumskoj foliji (da biste lako skinuli formirano meso) ravnomerno raspoređujte smesu tako da dobijete krug 0,7cm debljine i  prečnika oko 10cm. Formirano meso stavite na zagrejano ulje pa pecite oko 4-5 minuta sa svake strane. Kada okrenete burger, na njega postavite lepinju da se greje i upija ukuse. Lepinju možete preseći i poprečno na dva dela pa jedan po jedan stavljati na burger dok se dobro ne zagreju. U međuvremenu formirajte i druge burgere. Sklonite lepinju pa zatim izvadite i pečeni burger iz tiganja pa stavite još malo ulja i sledeći burger. Na jednu polovinu lepinje namažite senf, pa stavite vrući burger. Preko burgera odmah stavite šnite mocarele, kolutove luka i kiselog krastavčića, pa zatim hrskavu slaninicu, kupus i kečap. Poklopite drugom polovinom lepinje i poslužite uz dobro ohlađeno pivo i jeftine fast food salvete 🙂

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!