triskelion
27.03.2015. broj pregleda: 5406

Jelena 1

Ima li preživelih posle pada helikoptera

Helikopter Mi-17 Vojske Srbije je mrtav. Mrtvih je sedam duša, među njima, jedna stara pet dana. Umrlo je novinarstvo, čovečnost, moral. Mrtva je država koja dve nedelje od svojih građana krije istinu o tragediji. Živ je samo bestijalan politički galimatijas koji svojom bahatošću i neznanjem, bezobrazlukom i silom drži građanima ove zemlje glave pod ustajalom, smrdljivom vodom i ne da im da udahnu i prežive.

Sve što bih, najradije, ovde rekla,  bilo bi isuviše prosto, a da držim jezik za zubima, ne mogu. Ne mogu jer me razjedaju pitanja na šta smo sve, dragi moji Srbi, još spremni? Šta nam još treba da nastavimo poniznije da se klanjamo Svevišnjem koji korača ovom svetom srpskom zemljom, krunisan našom glupošću i zaslepljenošću?

Jeste li spremni da, zarad svog dupeta, žrtvujete dostojanstvo, moral, sedam duša, živote nečijih očeva, sinova, braće...? Jeste li spremni da zabijete glavu u svoja mala smrdljiva dvorišta u strahu da iz njih Svevišnji ne počupa crno cveće za koje vam je dao pelcer? Da li ste spremni da kažete svojoj deci „i vi ćete ovo da radite, samo sutra, kad porastete“. I vi ćete, kao i mi, vaši stvoritelji, da gledate u svoje prazne kašike, u svoja prazna srca?

Prošlo je suviše, nepristojno, nenormalno mnogo dana, a niko nam nije ponudio činjenice o tragediji. U cilju istrage?! To je, bre, priča za maloumne. Kakvo tužilaštvo. To je političko maskiranje nesreće  i mrtvih! Zar ni oni, mrtvi, nisu sveti,  ako već žive samo vidite kao glasačku mašinu koja će vam doneti osećaj svevišnjih, svedržitelja naših života?

A vi, novinari, moje kolege. Kako ste noćas spavali? Ja loše. Kako ste se jutros probudili, i pogledali u ogledalo? Kako vam mozak ne eksplodira kad ponovo pogledate svoje stare vesti?

„U dogovoru ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministra odbrane Bratislava Gašića, helikopter Vojske Srbije upućen je odmah po saznanju da je sanitetsko vozilo sa bebom ostalo zarobljeno, rečeno je Tanjugu u Upravi za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane. Helikopter će sleteti na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, gde će biti i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. TANJUG

„Spasena beba iz Novog Pazara. Beba od pet dana stigla je večeras helikopterom u Beograd“. BETA

Gde su vam pitanja? Vi ste plaćeni, vama zakon nalaže da pitate, a ne da ćutite.

Ko je ove vesti plasirao urednicima? Kakav je bio komandni lanac? Ko je naredio da VS spašava bebu? Ko je odredio Beograd kao odredište? Ko je čekao na aerodromu? Zašto je avion kružio nad Surčinom? Zašto je Surčin nepristupačniji teren od francuskih Alpa na 2.200 metara nadmorske visine? Zašto je pad boinga lakše rešiti nego pad helikoptera u centar Srbije?

Zašto smo se jutros probudili sa ovim pitanjima umesto sa odgovorima koje su dužni da nam saopšte?

Ako nema krivaca, čemu skrivanje? Ako ne date Gašića i Lončara, vodite ih kući. Neka organizuju spašavanje vaših duša. Jer one se, kao ni beba, piloti, lekari, ne mogu spasiti. Ako nastavite da ćutite.

Vojsko Srbije, imate toliko časnih vojnika. U spomen na vaše kolege, ne ćutite. Objavili ste na twiter nalogu mo_i_vs mar 14  “Nakon izvršenog uviđaja istražnih organa u nesreći našeg helikoptera Mi-17 konstatovano je da, na žalost, nema preživelih”

Ima li među vama živih? Da li će među vama biti preživelih? Ima li među vama onih koji smeju da ustanu, vojnički pozdrave građane u čijoj su službi i progovore?

Ja hoću da preživim, neću da me slome, neću da ćutim i zato ću svaki dan da pitam.

 Plusic 36 Minusic 0


Ocena

Ocenjeno 24 puta. Oceni

Komentari

Missing
Kolja
28.03.2015.
Amin!
Plusic 4 Minusic 0
Missing
spin doktor
28.03.2015.
Ludačka BOT propaganda, uništava mozgove ovog naroda. Mediokriteti koji su se dokopali vlasti, striktno sprovode uputstva zapadnih magova za upravljanje javnim mnjenjem, koji ovde sprovode experimente nad narodom, koje kod sebe ne bi smeli ni da pomisle da izvedu. Živimo u virtuelnom svetu, od režiranih do spinovanih događaja koje nam kroz ekrane sipaju u glavu. Seljak sa četiri razreda škole, razmišlja logičnije i zdravije od 99% zamlaćenih "građana i građanki". Niko nam nije kriv, samo smo krivi jer smo jeftini, jer smo sebični i jer smo ćutavši pred raznim faraonima izgubili pravu iskonsku ljubav prema porodici, familiji, komšijama, domovini ... U sve će Srbin da poveruje ako ima koristi od toga ili bar ako nema ličnu štetu... NIKADA se neće saznati istina, jer su odgovorni Gašići, Lončari, vučići, tj. nikada dok ih neke druge generacije ne oteraju tamo gde im je mesto.
Plusic 24 Minusic 1
Missing
ivan
27.03.2015.
Pa ovakve i slicne stvari koje su se desavale u vojsci, tamo su i ostajale i nisu se nikad iznosile u javnost. Tako da je apsolutno razumljivo sto javnost ne obavestavaju a siguran sam da je obavesten onaj ko treba a to su porodice... one sigurno znaju detaljnije od javnosti.
Plusic 2 Minusic 27
Hitler
Führer
27.03.2015.
Namesten kvar.
Plusic 21 Minusic 0
Missing
Rajko svira
27.03.2015.
Potpisujem.
Plusic 13 Minusic 0
Missing
smederevo celo
27.03.2015.
Au... bravo za tekst!
Plusic 26 Minusic 0
Dodaj komentar

Jelena 1
triskelion
27.01.2016.
Smederevo je talac grupe sa prefiksom napredna, na čijem je čelu, začelju i postrance jedna žena. Jedna žena kojoj je dato da bude i jedina - koja ume, zna, hoće, može, voli i bori se. Njoj ne valjaj...
2863 pregleda | 1 komentara
Jelena 1
triskelion
23.03.2015.
Premijer Srbije uvek ispuni obećano. Tako beše i sa neviđenim vatrometom koga je A. Vučić, onomad, obećao Smederevcima za spas Železare Smederevo. Neviđen, dakako. Niko ga nije video. Jer, nije...
3623 pregleda | 6 komentara
Jelena 1
triskelion
12.11.2014.
Čekajući 102. rođendan Da imam svog dedu, odnela bih mu ovih dana ajvar, šećer u kockama ili toplu pidžamu za studen koja će uskoro. Ugrejala svojima njegove staračke prste kroz koje se ...
6063 pregleda | 9 komentara
Jelena 1
triskelion
17.10.2014.
MOJE STARO SMEDEREVO KAFANA I BIOSKOP ZELENI VENAC Bioskopi izumiru i sele se u prošlost. I dok selidba traje, otimaju se vremenu, koprcaju, žele da požive, da opstanu, kao i uspomene. ...
8509 pregleda | 12 komentara
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
63d30f79e33ab54dd9466622fc739c10
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Da li nosite masku i rukavice na javnim mestima kao zaštitu od Koronavirusa?
Da.
Ne.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 142
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300