Home Info Avramovićeva uskoro bez funkcije?

Avramovićeva uskoro bez funkcije?

redakcija

Gradonačelnica Jasna Avramović biće do kraja meseca smenjena sa mesta poverenika gradskog odbora Srpske napredne stranke, saznaju Smederevske novine od izvora bliskog naprednjacima. Zamera joj se neadekvatno vođenje lokalne stranačke organizacije, ali i rezultati ostvareni na upravo završenim predsedničkim izborima.

Iako je Aleksandar Vučić u Smederevu osvojo nešto više od 60 procenata glasova izašlih birača, očekivanja rukovodstva SNS bila su veća. Jasno je, ako se ima u vidu da je Vučića na ovim izborima podržala druga najjača stranka i koalicioni partner, Socijalistička partija Srbiije, da je planiran znatno bolji rezultat. Primedbe se odnose i na nepoštovanje odluka Izvršnog odbora, kašnjenje u sprovođenju predizbornih aktivnosti, prevelikim obećanjima, a relativno slabom izbornom učinku u odnosu na vreme i angažovanje koje je centrala stranke posvetila Smederevu.

Naprednjaci su, kako saznajemo, nezadovoljni i načinom na koji je lokalni odbor u Smederevu organizovan. Odluke se donose u uskom krugu saradnika Avramovićeve, bez konsultacija sa članstvom, bez stavova mesnih odbora, koji se u ogromnom broju slučajeva i ne sastaju do izbora. Kadrira se po rođačkoj liniji, familijarnoj, a nepotizam je postao uobičajena pojava. To je samo deo zamerki na račun aktuelne poverenice gradskog odbora u Smederevu, kojoj je, statutom predviđen mandat poverenika, poodavno istekao. Nejedinstvo lokalnog odbora, pokušaji stranačkog spletkarenja, neprikladni javni nastupi, neodgovorni potezi koji su kočili kampanju i česti nesporazumi sa koordinatorima Izvršnog odbora, takođe su razlozi sa smenu. Da će se ovakav epilog i desiti moglo se naslutiti još u toku predizborne kampanje, kada je poverenica smederevskog odbora ostala u hodniku sedišta SNS-a u Beogradu, čekajući da je primi predsednik Izvršnog odbora, koji je očigledno, tog dana imao važnija posla.

Smena sa mesta poverenice SNS-a u Smederevu, kako saznajemo, mogla bi imati uticaja i na poziciju gradonačelnice. I u tom delu, pored enormne podrške Vlade i samog premijera, rezultati nisu za ponos, tvrdi naš izvor. Javne gradske finansije su u velikim problemima, javna preduzeća opterećena prevelikim rashodima su pred izdisajem, a ulaganja u infrastrukturu postala su simbolična. Pri tome, nije se štedelo prilikom renoviranja zgrade Gradske uprave, iako je taj posao mogao da sačeka bolja vremena. Rasipalo se i prilikom renoviranja dečijeg odmarališta na Rtnju, koje i pored velikih ulaganja godinama nije u funkciji. Taj objekat bi mogao da postane “esenesovski Heterlend”, što bi prouzrokovalo veliku političku štetu. Šteta je napravljena i krajem prošle godine, kada je otkriveno da nekoliko javnih preduzeća uopšte nije bilo u tzv. “rino program”, a izveštaj državnog revizora potvrdio je stranačke sumnje u kvalitetno i uspešno upravljanje gradom. Za nekoliko sudskih procesa koje je grad izgubio, od roditelja dece u vrtićima do radnika pojedinih javnih preduzeća, izdvojeni su milioni dinara iz gradskog budžeta, umesto da su investirani u poboljšanje životnih uslova građana Smedereva. Sve to mogli bi biti razlozi i za smenu sa mesta gradončelnice, određeni razgovori, saznajemo, obavljeni su i na tu temu, a končnu odluku doneće sam vrh Srpske napredne stranke.

J.Šešlak

Izvor: Smederevske novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!