Home InfoHronika Uhapšena zbog sumnje da je sipala otrov u kafu

Uhapšena zbog sumnje da je sipala otrov u kafu

by redakcija

Pod osnovanom sumnjom da je sipala otrov u kafu zbog čega su trovanje imali klijenti i zaposleni Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Kolarima kod Smedereva, uhapšena je S. N. (41), radnica u ovoj službi.

Ona je uhapšena na radnom mestu, a tereti se za krivično delo pokušaj teškog ubistva. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje od 48 sati na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

– Reč je o otrovu prvog stepena koji je izuzetno opasan i jak. To je neka vrsta pesticida, kaže za „Politiku” Dragan Lopušina, viši  javni tužilac u Smederevu.

Tužilaštvo očekuje dodatne nalaze kojima bi trebalo da se utvrdi koncentracija otrova i da li bi mogla da ubije ljude, nakon čega će definitivno kvalifikovati krivično delo za koje terete osumnjičenu.

Kako „Politika”  saznaje, uhapšena  S. N. u PSSS Kolari zaposlena je kao stručni saradnik  u fitosanitarnoj laboratoriji , sa fakultetskom diplomom, što govori u prilog tome da je bila upućena u dejstvo supstanci za koje se sumnja da je sipala u kafu. Motiv još uvek nije poznat.

Podsećamo, u petak, 23. marta, oko 13 časova, nakon što su u Poljoprivrednoj stručno savetodavnoj službi u Kolarima konzumirali kafu, pet osoba, od kojih dva klijenta i troje zaposlenih, zatražilo je lekarsku pomoć u smederevskoj bolnici. Svi su imali mučninu, znojenje i povraćanje, što su tegobe koje odgovaraju kliničkoj slici trovanja.

O.Milošević

Izvor: Politika

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!