Home Info Totalni raspad bez ostavke

Totalni raspad bez ostavke

by redakcija

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampanja u Službenom glasniku dežurati policija.

Obradović je novinarima u parlamentu rekao da će učenici sutra polagati tekst iz matematike jer je onaj test koji je trebalo da polažu nađen kod nekih đaka i najavio policijsku istragu koja bi, kako je naglasio, trebalo da otkrije kako se to dogodilo. 

"U večernjim satima novi testovi će biti distribuirani školama, a čitav proces distribucije do školskih uprava nadziraće i policija", rekao je Obradović.
Ministar prosvete izjavio je da ne postoje dokazi da se isto dogodilo i sa juče polaganim testom iz srpskog jezika. Međutim, Sindikat radnika u prosveti Srbije tvrdi da su se testovi iz srpskog juče prodavali po ceni od 4.000 dinara u pojedinim školama, zbog čega traže od Ministarstva prosvete najoštrije sankcije protiv direktora, supervizora i svih odgovornih osoba u tim školama.

Sindikat navodi da su se takve pojave dešavale i u prethodnim periodima, ali da se nisu sprovodile sankcije, niti su odgovorna lica snosila odgovornost za te i takve nezakonite radnje. Slićne tvrdnje izneo je i Forum beogradskih osnovnih škola, navodeći da su se prošle godine testovi za ispite prodavali na Zelenom vencu, da je ozbiljna istraga obećana, a da nikakvo saopštenje o rezultatima te istrage nije izdato do danas.

"Nemamo nikakvih prijava da su se bilo kakve malverzacije dogodile u vezi sa testovima iz srpskog", rekao je ministar. Upravi kriminalističke policije predati su svi dokazi i dokumentacija kako bi se utvrdilo ko je ukrao i prosledio testove iz matematike. 

"U svakoj drugoj zemlji ovo što se danas desilo bila bi velika sramota i skandal, a ministar bi bio odmah razrešen, poslanički mandat bi mu bio oduzet po hitnom postupku i bio bi pozvan na odgovornost", navodi se u saopštenju foruma beogradskih osnovnih škola.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!