Info Hronika
27.04.2017.

SRAMNA ODBRANA UJAKA MONSTRUMA "Pristala je da ima seks sa mnom, NISAM JOJ ROD", majka devojčice: Pokušao je da siluje i mene!

60ae1cba33052af3306e9c09a1e57fec

Iako se ujak-monstrum Aleksandar Novakov (40), koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao sestričinu I. N. (14), juče se pred tužiocem branio da je imao dobrovoljni seks sa devojčicom, preti mu 15 godina robije!

Novakov je 21. aprila uveče uhapšen u Mramorku, kod Kovina, pošto ga je maloletna žrtva prijavila policiji da ju je od prošle godine u više navrata silovao, a juče je priveden kod Višeg tužioca u Smederevu. Na saslušanju, prema nezvaničnim informacijama, branio se da je seksualni čin sa devojčicom bio dobrovoljan. Uprkos tome, tužilaštvo je identifikovalo dva teška dela koja mu se stavljaju na teret. Najpre, s obzirom na uzrast nesrećne devojčice, on se tereti za obljubu deteta zbog onoga što se dogodilo prošle godine kada je I. N. imala 13 godina i, pravno gledano, još nije bila ni mlađi maloletnik. Za poslednje napastvovanje pre sedam dana, kada je imala 14 godina, Novaković će biti optužen za silovanje. Sudija za prethodni postupak je, inače, juče odredio manijaku pritvor od 30 dana.

Ovakav način odbrane neće, međutim, olakšati položaj uhapšenog Novakovića. Prema Krvičnom zakoniku Srbije, obljuba sa detetom izrazito je teško krivično delo. U njemu je predviđeno da se za svaki seksualni odnos sa osobom mlađom od 14 godina predviđa kazna od tri do 12 godina zatvora. Izuzetak čine situacije u kojima su obe osobe koje imaju odnos deca ili između njih nema značajne razlike u godinama. S obzirom na to da je ujak pedofil od devojčice stariji 26 godina, o tome ne samo da nema govora, već mu razlika u dobi može biti samo otežavajuća okolnost.

Situacija je još teža jer je devojčica zatrudnela. U tom posebno teškom slučaju obljube deteta, Novakov bi mogao da bude osuđen na najmanje pet a najviše i do 15 godina zatvora! Uz to, njemu će, verovatno, biti suđeno i za silovanje, za koje kazne variraju od tri do 12 godina.

Maloletna I. N. od decembra prošle godine trpela je ujakovo iživljavanje. Nakon što je nedavno posumnjala da je u drugom stanju, konačno je otvorila dušu i poverila se drugarici. Njena prijateljica je sve ispričala devojčicinoj majci Silvani N., koja je devojčicu odvela kod ginekologa, gde su sumnje u trudnoću potvrđene.

- Majka, komšije i ja smo bili kod tetke, i ujak je došao da nas decu vrati. Krenuo je po moju majku, ali mi je rekao da i ja krenem s njim da se malo provozam. Skrenuo je s puta i počeo da me pipka. Rekla sam mu da ću ga kazati majci, ali mi je on rekao da budem poslušna ili ću videti šta će me snaći. Skinuo me je i oduzeo mi nevinost u kolima - ispričala je devojčica za "Blic".

Očajna je i Silvana, majka zlostavljane I. N.

- Verujem u ćerkinu priču. Pokušao je svojevremeno i mene da siluje posle smrti mog muža, pored moje trogodišnje ćerke. Odbranila sam se nekako. Nisam ga prijavila jer me je bilo sramota. On je zlikovac - kaže Silvana.

Ona je to ponovila i u policiji, pred napasnikom, koji nije imao hrabrosti da je pogleda u oči, već je gledao u pod. U sklopu istrage, biće analizirana Novakovljeva odeća, na kojoj policija veruje da se nalaze DNK tragovi devojčice, kao i tragovi iz žutog "audija" u kom je silovao dete.

Monstrum tvrdi: Nisam joj ujak!

Novakov je, kako saznajemo, na saslušanju u Višem tužilaštvu negirao srodstvo sa devojčicinom majkom. On je rekao da je, navodno, njegova majka zatrudnela sa drugim čovekom, a ne sa onim koji se vodi u knjigama kao njegov otac.

U tužilaštvu sumnjaju da time hoće samo da skine otežavajuću okolnost sa svog slučaja. Maloletna I. N. za sada nije saslušana kod tužioca.

M.Đorđević
Foto: Petar Marković / RAS Srbija

Izvor: Blic

Komentari

Još uvek ne postoje komentari za ovu vest.

Dodaj komentar
Da6fa215a28895b0ccad8b5e880e5846
Info Hronika
08.09.2018.
Budvanska policija je rasvetlila šest krađa, a zbog sumnje da su ih počinili uhapsila je R. S. iz Ukrajine i I. N. iz Srbije, te podnela krivične prijave protiv J. V. iz Srbije i P. B. i K. M. ...
Uss smederevo port
Info Hronika
03.09.2018.
Ukrajinski državljanin, 33-godisnji J.H., nastradao je u Novoj luci na Dunavu kod Smedereva. On je bio član posade na brodu koji plovi pod zastavom Ukrajine. Nesreća se dogodila dok je na brod utov...
46ce9cd34fa8074b3f2d312a41c3fe21
Info Hronika
28.08.2018.
Udruženje profesionalnih lađara Srbije saopštilo je da je u blizini Smedereva, na 1.108 kilometru Dunava na desnoj obali, potonuo samohodni teretnjak "Tomas" i da tom prilikom niko ni...
D8b87dcf4eb881d15f3e4d92d44e8f19
Info Hronika
15.08.2018.
Muškarac (32) iz Smedereva nestao je juče na kupalištu Šljunkara u Kovinu, na istom mestu gde se pre dva dana utopio mladić iz Pančeva. On je ušao u vodu a zatim potonuo...
Dcff7199d9a29f2509007d7a3c31ff97
Info Hronika
29.07.2018.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su F. S. (22) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i sta...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
5854a05186def9e390b751f8ef24eb28
Poslao: Creativo_Photo.Fun Pošalji fotografiju
Anketa
Da li biste napustili Smederevo ukoliko se ukaža takva prilika?
Ne, nikako.
Da, napustio/la bih Smederevo ali ne i Srbiju.
Da, napustio/la bih Srbiju.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 1718
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300