Info Hronika
27.04.2017.

SRAMNA ODBRANA UJAKA MONSTRUMA "Pristala je da ima seks sa mnom, NISAM JOJ ROD", majka devojčice: Pokušao je da siluje i mene!

60ae1cba33052af3306e9c09a1e57fec

Iako se ujak-monstrum Aleksandar Novakov (40), koji je uhapšen zbog sumnje da je silovao sestričinu I. N. (14), juče se pred tužiocem branio da je imao dobrovoljni seks sa devojčicom, preti mu 15 godina robije!

Novakov je 21. aprila uveče uhapšen u Mramorku, kod Kovina, pošto ga je maloletna žrtva prijavila policiji da ju je od prošle godine u više navrata silovao, a juče je priveden kod Višeg tužioca u Smederevu. Na saslušanju, prema nezvaničnim informacijama, branio se da je seksualni čin sa devojčicom bio dobrovoljan. Uprkos tome, tužilaštvo je identifikovalo dva teška dela koja mu se stavljaju na teret. Najpre, s obzirom na uzrast nesrećne devojčice, on se tereti za obljubu deteta zbog onoga što se dogodilo prošle godine kada je I. N. imala 13 godina i, pravno gledano, još nije bila ni mlađi maloletnik. Za poslednje napastvovanje pre sedam dana, kada je imala 14 godina, Novaković će biti optužen za silovanje. Sudija za prethodni postupak je, inače, juče odredio manijaku pritvor od 30 dana.

Ovakav način odbrane neće, međutim, olakšati položaj uhapšenog Novakovića. Prema Krvičnom zakoniku Srbije, obljuba sa detetom izrazito je teško krivično delo. U njemu je predviđeno da se za svaki seksualni odnos sa osobom mlađom od 14 godina predviđa kazna od tri do 12 godina zatvora. Izuzetak čine situacije u kojima su obe osobe koje imaju odnos deca ili između njih nema značajne razlike u godinama. S obzirom na to da je ujak pedofil od devojčice stariji 26 godina, o tome ne samo da nema govora, već mu razlika u dobi može biti samo otežavajuća okolnost.

Situacija je još teža jer je devojčica zatrudnela. U tom posebno teškom slučaju obljube deteta, Novakov bi mogao da bude osuđen na najmanje pet a najviše i do 15 godina zatvora! Uz to, njemu će, verovatno, biti suđeno i za silovanje, za koje kazne variraju od tri do 12 godina.

Maloletna I. N. od decembra prošle godine trpela je ujakovo iživljavanje. Nakon što je nedavno posumnjala da je u drugom stanju, konačno je otvorila dušu i poverila se drugarici. Njena prijateljica je sve ispričala devojčicinoj majci Silvani N., koja je devojčicu odvela kod ginekologa, gde su sumnje u trudnoću potvrđene.

- Majka, komšije i ja smo bili kod tetke, i ujak je došao da nas decu vrati. Krenuo je po moju majku, ali mi je rekao da i ja krenem s njim da se malo provozam. Skrenuo je s puta i počeo da me pipka. Rekla sam mu da ću ga kazati majci, ali mi je on rekao da budem poslušna ili ću videti šta će me snaći. Skinuo me je i oduzeo mi nevinost u kolima - ispričala je devojčica za "Blic".

Očajna je i Silvana, majka zlostavljane I. N.

- Verujem u ćerkinu priču. Pokušao je svojevremeno i mene da siluje posle smrti mog muža, pored moje trogodišnje ćerke. Odbranila sam se nekako. Nisam ga prijavila jer me je bilo sramota. On je zlikovac - kaže Silvana.

Ona je to ponovila i u policiji, pred napasnikom, koji nije imao hrabrosti da je pogleda u oči, već je gledao u pod. U sklopu istrage, biće analizirana Novakovljeva odeća, na kojoj policija veruje da se nalaze DNK tragovi devojčice, kao i tragovi iz žutog "audija" u kom je silovao dete.

Monstrum tvrdi: Nisam joj ujak!

Novakov je, kako saznajemo, na saslušanju u Višem tužilaštvu negirao srodstvo sa devojčicinom majkom. On je rekao da je, navodno, njegova majka zatrudnela sa drugim čovekom, a ne sa onim koji se vodi u knjigama kao njegov otac.

U tužilaštvu sumnjaju da time hoće samo da skine otežavajuću okolnost sa svog slučaja. Maloletna I. N. za sada nije saslušana kod tužioca.

M.Đorđević
Foto: Petar Marković / RAS Srbija

Izvor: Blic

Komentari

Još uvek ne postoje komentari za ovu vest.

Dodaj komentar
0332aabf78bc8eb082d0504597bf1ee2
Info Hronika
17.06.2017.
Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsila tri osobe osumnjičene za prodaju heroina.  Osumnjičeni iz Smedereva uhapšeni su na benzinskoj pumpi ...
E5773f7a15de13da5c35f6cc0360c426
Info Hronika
17.05.2017.
U krugu Fabrike železničkih vagona "Želvoz" u Smederevu, nešto pre 15 sati, izbio je požar, vrlo brzo je zahvatio desetak vagona koji se nalaze na fabričkom koloseku. Niko nije povređ...
19a740940ccdb07c65352b2315cd9845
Info Hronika
11.05.2017.
Kako saznaje "Blic", devojčica koja je nasrnula na drugu devojčicu je sedmi razred osnovne škole, dok je napadnuta devojčica osmi. "Mi smo odmah ispitali devojčicu, koja jeste...
B43aa1b294f81ba9fac2cffafdcda1ce
Info Hronika
08.05.2017.
Mnogi pružni prelazi u Smederevu ali i širom Srbije nemaju rampe i na njima je na desetak ljudi u poslednjih par godina izgubilo živote, o čemu je SDCafe već pisao i istražiovao tu temu.&n...
E6f840c40dea922b657a00d21c919586
Info Hronika
06.05.2017.
Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u sudaru četiri putnička vozila na putu Kovin-Smederevo kod mosta na Dunavu, rečeno je Beti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. "Do&nb...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
21a47b0f8bbaf62cd5064fdbbb51ca37
Poslao: Ljubiša Ljuba Aranđelović Pošalji fotografiju
Anketa
Da li ste zaposleni?
Da, za stalno.
Da, privremeno.
Nisam, tražim posao.
Nisam, ne tražim posao.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 689
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300