Home Info Sjajan vikend za planinare „Čelika“

Sjajan vikend za planinare „Čelika“

by redakcija

Na Rajcu je proteklog vikenda održana republička akcija Planinarskog saveza Srbije, a zapažene rezultate imali su predstavnici Planinarskog kluba „Čelik“ iz Smedereva.

U raznovrsnim disciplinama učestvovalo je više od 1000 planinara iz Srbije i gosti iz Bosne i Hercegovine. Skup učesnika, kao i polazište, a najčešće i ishodište većine akcija, bio je u planinarskom domu “Čika Duško Jovanović“.

Akcija je obuhvatala osam disciplina: orijentiring takmičenje, sportsko penjanje, planinski biciklizam, planinsko trčanje, nadvlačenje konopca, pešačke ture (u 8 varijanti), treking liga, planinarska orijentacija, ali i čišćenje Rajca i okoline.

Planinarski klub „Čelik“ učestvovao je u pet disciplina, njih 25-oro bilo je na stazi  Rajac-Šiljak-Rajac, dužine 13 kilometara, ali su se neki članovi odvažili i otišli sa grupama do Suvobora i tako prepešačili po 18 kilometara.

U orijentiring takmičenju, koje se boduje za Prvenstvo Srbije u kombinaciju, Liga Srbije – 10. kolo, „Čelik“ je imao četiri člana od kojih su dva osvojila prva mesta i zlatne medalje u svojim kategorijama, jedan treće mesto, a jedan četvrto. Najveću radost priredila je najmlađa u „Čelikovom“ timu, Sofija Nikolić, koja je u kategoriji Ž – 12 osvojila zlatnu medalju.

U planinarskoj orijentaciji, u redovnom 6. kolu Lige Srbije, „Čelik“ je učestvovao sa ekipom veterana u sastavu Dragan Nikolić, Dragutin Jeremić i Branko Grujić, koja je osvojila prvo mesto. Smederevci su imali i ekipu van konkurencije koja je vršila obuku na terenu predviđenom za takmičenje.

Muška i ženska ekipa u kojoj su učestvovali članovi „Čelika“ takmičila se u nadvlačenju konopca. Ženska je osvojila prvo a muška drugo mesto.

Naravno, svi članovi „Čelika“ brinuli su i o čistoći planine i kroz akciju  koja je sprovedena, a zajedno sa decom iz Ljiga čišćeni su tereni od otpada koji se tu zatekao zbog nemara neodgovornih posetilaca Rajca.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!