Home ZanimljivostiLjubav & Sex Seks pomirenja je poput kokaina

Seks pomirenja je poput kokaina

by redakcija

Nakon burne svađe većina parova pomiri se među čaršafima, ali upravo to izglađivanje razmirica seksom jednako je kao i uzimanje kokaina, tvrdi klinički psiholog dr Set Majers.

Parovi se upuštaju u seks pomirenja zato što im to daje ultimativni užitak, ali to je daleko od rešavanja problema, prenosi Daily Mail.

Nakon svađe i izuzetno negativnih emocija, seks omogućava brzo i jednostavno rešenje koje inače ne bi bilo moguće. Parovi na taj način žele da na brzinu preskoče kompletnu skalu negativnih emocija i da se osećaju sjajno odmah, a to isto rade i ovisnici o kokainu, tvrdi Majers.

Iako velik broj psihologa tvrdi kako je seks pomirenja dobar jer omogućava povezivanje na intimnom nvou i dok je teško, Majers ističe kako prava intimnost dolazi iz uravnotežene veze, a ne iz "skidanja" odeće.

U teškim trenucima parovi bi trebalo dobro da razmisle, pa čak i da naprave pauzu ukoliko je potrebno.

“Ako stvari nakon svađe počinju da se zahuktavaju, a vi se osećate zbunjeno, tužno ili ljuto, nemojte da se upuštate u seks radi pomirenja. Iako se možda čini teškim i nelagodnim, uzmite vremena i razmislite o problemu umesto da ga "gurate ispod tepiha" i puštate da još više naraste”, savet je Majersa.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!