Home Info Smederevski veslači odlični na 35.Internacionalnoj regati Kroacija open 2018.

Smederevski veslači odlični na 35.Internacionalnoj regati Kroacija open 2018.

by redakcija

Rezultati smederevskih veslača na međunarodnoj regati u Zagrebu najavljuju da sledi dobra godina za smederevsko veslanje. U klubu najviše raduje odličan rezultat Aleksandra Filipovića u seniorskom skifu. On je prvog dana na memorijalnoj trci Slavka Matoca zauzeo odlično treće mesto, iza hrvatskog reprezentativca Damira Martina, aktuelnog olimpijskog vicešampiona, na drugom i druga iz reprezentacije Srbije Marka Marjanovića koji je trijumfovao u ovoj trci. Potvrdu dobre forme na početku sezone Filipović je pokazao drugog dana kada je, takođe u skifu, osvojo zlatnu medalju sa najboljim vremenom u karijeri u ovoj disciplini. Ovim rezultatom i plasmanom, Filipović je izborio status seniorskog reprezentativca u 2018. godini u kojoj ga očekuju brojni nastupi na Svetskim kupovima ali i Evropsko i Svetsko prvenstvo u Glazgovu početkom avgusta i Svetski šampionat u Plovdivu sredinom septembra.
Drugog  dana regate u Zagrebu, koja je okupila blizu 600 veslača, bronzanu medalju za Veslački klub Smederevo osvojio je u kadetskom skifu Miroslav Jovanović, a juniore Marka Torbicu i Lazara Ristića desetinke su delile od bronze u juniorskom dubl skulu. Prvog dana regate, osim bronze Aleksandra Filipovića, vredno pomena je prvo mesto u B finalu, osnosno sedmo mesto u generalnom plasmanu kadetskog dvojca bez kormilara u sastavu Andrija Jevtić – Nikola Soldatović. Isti plasman u juniorskom skifu ostvario je Marko Torbica.
U Beogradu će se 28. aprila održati prvo zvanično takmičenje u Srbiji u 2018. godini. na prvenstvu države u malim čamcima za što bolje plasmane nadmetaće se najbolji seniori i juniori. Dan kasnije, takođe na Adi Ciganliji,  na programu je prva regata Kupa Srbije.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!