Home InfoDruštvo Najjezivije stranice na Vikipediji

Najjezivije stranice na Vikipediji

by redakcija

Vikipedija je mesto na kom se može naći bezbroj informacija. Ali dok su neke stranice veoma korisne i informativne, druge mogu da vam slede krv u venama. Neke su posvećene strašnim stvorenjima čije postojanje nije potvrđeno, dok se na drugima nalaze informacije o neobjašnjenim događajima i fenomenima.

Ovo su neke od najjezivijih stranica na Vikipediji. 

1) Džojs Vinsent 

Ovo je jedna od najjezivijih i najtužnijih stranica na Vikipediji. Džojs Vinsent je 2006. godine nađena mrtva u svom stanu. Ono što je u ovoj priči jezivo je to što je ona bila mrtva tri godine pre nego što ju je neko našao. Televizor je i dalje bio uključen, a pošto je bila na socijalnoj pomoći i kako je platila unapred većinu svoje stanarine, struja joj je i dalje bila uključena. Od nje je ostao samo kostur, a pored nje nađeni su pokloni za Božić, koje je umotala, ali nije poslala. 

2) Čudovište iz Flatvuda 

Čudovište iz Flatvuda je viđeno 12. septembra 1952. godine u okrugu Brakston u Zapadnoj Virdžiniji. Videla su ga tri dečaka, koja su prethodno videla i neidentifikovani leteći objekat koji se srušio u šumi. Kada su pronašli oluplinu, naišli su na biće visoko dva metra. Prema njihovim rečima, oči su mu sijale, bilo je obavijeno izmaglicom i šištalo je. Nakon otkrića, dečaci su dobili grčeve, povraćali su, a nos i grlo su im otekli. Dečaci su za svoje stanje okrivili izmaglicu koja je bila oko čudovišta iz Flatvuda. 

3) Vendigo 

Stranica na kojoj je tekst o vendigu sigurno će mnoge koji naiđu na nju sprečiti da idu na kampovanje u šumu. Priča se da je vendigo stvorenje koje je prvo bilo čovek, ali se pretvorilo u čudovište nakon kanibalističkih navika. Brojna američka domorodačka plemena imala su legende u vezi sa vendigom, a informacije o tome mogu se naći na stranici na Vikipediji. Na ovoj stranici piše se i o medicinskom stanju koje se naziva "Vendigo psihoza" – ovim nazivom se označavaju kanibalistički nastrojena dela i želja da se jede ljudsko meso bez obzira na to što je druga hrana dostupna. 

4) Džun i Dženifer Gibons 

Džun i Dženifer Gibons su identične bliznakinje iz Velsa. Njih dve su bile nerazdvojne i komunicirale su samo jedna sa drugom jezikom koji niko drugi nije mogao da razume, dok se drugima nisu obraćale. One su u jednom trenutku odlučile da jedna od njih umre kako bi druga mogla da živi normalnim životom. Dženifer je svojevoljno pristala da se žrtvuje i u 30. godini je umrla pod čudnim oklonostima, od zapaljenja srca. Ispitivanjima je utvrđeno da nijedan lek niti medicinsko stanje nisu izazvali to. Džun je posle nekog vremena oslobođena optužbi i tada je izjavila da se oseća oslobođeno i zahvalno zbog žrtve svoje sestre, zbog koje sad može da živi normalnim životom. 

5) Posmrtne fotografije 

Ova stranica savršeno dobro opisuje našu fascinaciju smrću. U 19. veku u viktorijanska vremena postojao je običaj da se ljudi fotografišu neposredno nakon smrti. Ali ne radi se o fotografijama na samrtničkoj postelji – tela su prana i mrtvi su oblačeni da bi na kraju pozirali za fotografije. Čak bi i živi rođaci pozirali sa njima. U mnogo slučajeva ovo su bile jedine fotografije nekih osoba s obzirom na to da je tada izrada fotografija bila skupa. Ova stranica je jeziva jer sadrži fotografije mrtvih od kojih će vam se stomak okrenuti. 

 

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!