Home Info Matematičko takmičenje smederevskih srednjoškolaca

Matematičko takmičenje smederevskih srednjoškolaca

by redakcija

U Regionalnom centru za promociju nauke u Smederevu, održano je peto matematičko takmičenje srednjoškolaca iz četiri srednje škole. Timovi od po četiri đaka iz svih razreda odmeravli su svoje znanje sa vršnjacima, a sve u okviru obelažavanja maja meseca matematike.

Deset matematičkih zadataka, prema pravilima takmičenja trebalo je rešiti na najpodesniji način za određeno vreme. U ovom odmeravanju znanja, najbolji su bili učenici iz gimazije, mada tvrde da je ipak zabava bitnija od pobede.

Škole su odabrale svoje najbolje učenika za timove, a zadaci su osmišljeni tako da do izražaja dolazi njihova snalažljivost. Iako nije lako motivisati đake da se bave ovom naukom, ovakve radionice i takmičenja nailaze na veliko interesovanje.

Peti put se ovo takmičenje održava u regionalnom centru za promociju nauke, koji je postao stečište i za đake i za profesore.

Tokom maja meseca matematike, u centru će se održavati brojne radionice, a naučni kamion biće u gradu na Dunavu sedam dana na raspolaganju svim osnovcima i srednjoškolcima.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!