Home Info Izložba asamblaža od igračaka

Izložba asamblaža od igračaka

by redakcija

Ivan Kocić, iz Trstenika, od danas u smederevskoj Galeriji savremene umetnosti izlaže asamblaže od delova igračaka.

Kocić koji je završio studije zidnog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi Miroslava Lazovića kao student generacije 2006, naveo je u katalogu da se "stvaranjem asamblaža od igračaka, vraća detinjstvu, ponovo se igra, ali sa znanjem i rezonom odraslog".

Asamblaž se sastoji od raznih predmeta za svakodnevnu upotrebu i može se opisati kao prostorni kolaž. Nastao je početkom 20. veka stvaranjem kubističkih kolaža i Pikasovih ranih konstrukcija. Među poznatijim Pikasovim asamblažima je glava bika s rogovima od upravljača za bicikl.

"U junu, na Mikser festivalu u Savamali, izložio sam dva asamblaža. Drugog dana kasnio sam na otvaranje izložbe i kada sam došao do radova zatekao sam dve devojke kako raspravljaju o njima", zapisao je Kocić u katalogu.

"Stao sam pored njih. One hvale, ja kudim. Što sam više isticao mane asamblaža, one su ih više hvalile, vatreno odbacujući moje zamerke. Kada su krenule ka izlazu otkrio sam ko sam. Smejali smo se pet minuta, bio sam zadovoljan – bile su iskrene", rekao je Kocić.

Kocić je imao nekoliko samostalnih i veći broj kolektivnih izložbi, izveo veći broj murala, fresaka i mozaika, stekao master diplomu zidnog slikarstva Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Izložba će trajati od utorka, 10. januara, do 25. januara.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!