Home Info Četvrti put osvojili titulu državnog prvaka

Četvrti put osvojili titulu državnog prvaka

by redakcija

Smederevke i Smederevci su osvojili 11 pehara i 40 medalja. Od tog broja je gotovo polovina zlatnih, tačnije 19, srebrnih 12 i bronzanih 9 medalja.

U konačnom plasmanu, Smederevo je zauzelo prvo mesto sa 121 bodom, drugi je Čačak sa 115 i treći Šabac sa osvojenih 112 bodova.

Prva mesta su Smederevke ekipno zauzele u streljaštvu, stonom tenisu, atletici, dok su u pikadu bile treće, što je bilo dovoljno za ekipnu titulu u ukupnom plasmanu. Muškarci su ekipno bili najbolji u streljaštvu i šahu, drugi u stonom tenisu, pa su u ukupnom plasmanu zauzeli drugo mesto. U ukupnom plasmanu (žene i muškarci) osvojeno je prvo mesto i pobednički prelazni pehar.

Za najbolje strelce ovogodišnjih sportskih igara (u pojedinačnoj konkurenciji za žene i muškarce) proglašeni su Jelena Pantović i Rale Damjanović iz Smedereva.

Najuspešniji sportisti su, opet Smederevci: Danijela Lučanin, sa osvojenih šest medalja (tri zlatne, dve srebrne i jedna bronzana) i Rale Damjanović (pet zlatnih, jedna bronzana), koji su osvojili odličja u svim sportskim disciplinama u kojima su učestvovali.

Tokom proteklih 18 godina, kada je formirano Udruženje paraplegičara Smederevo, sportisti ovog udruženja su četiri puta bilui državni prvaci na republičkim sportskim igrama.

Sportske igre „SENI 26. RSI – SPIKS“ održane su u Boru, uz učešće oko 200 sportista i njihovih pratilaca u okviru 18 mešovitih sportskih ekipa iz čitave Srbije, među kojima su bili i srpski reprezentativci i paraolimpijci, pa je tako uspeh smederevskog tima veći.

Organizator takmičenja bio je Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije (SPIKS), a pokrovitelj Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Izvor: podunavlje.info

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!