Home Info Alogia i Mark Boals napravili pesmu o Smederevu

Alogia i Mark Boals napravili pesmu o Smederevu

by redakcija

Kulturno nasleđe vazda je čuvano i prenošeno u pesmi. U tom maniru su momci iz benda AlogiA uz pomoć svetski poznatog rock pevača Mark Boalsa ispevali legendu o izgradnji srednjevekovnog Smedereva u njihovoj novoj pesmi „Semendria“.
Istorijska tematika ovekovečuje legendu o despotovoj ženi Jerini po čijoj su volji građene zidine jedne od najvećih ravničarskih utvrđenja u Evropi, a etno muzičke motive u ovoj pesmi odsvirale su flautistkinja Sanda Mašić i mlada frulašica Neda Nikolić.

„Odmah mi se dopala mistična priča, pesma je autentična, kao i bend AlogiA. Imam razloga da se nadam prilici da ovu pesmu izvedemo uživo!“, rekao je Mark Boals koji je u svojoj karijeri ostao upamćen kao vokal švedskog gitariste Yngwie Malmsteen-a, ali i po saradnji sa clanovima iz grupa Whitesnake (Doug Aldritch), Scorpions (Uli John Roth), Ted Nugent…

Srđan Branković, gitarista Alogie kaže da je veoma ponosan što ima priliku da promoviše svoj rodni grad kroz ovu saradnju: „Legendarni Mark je otpevao neke od meni najomiljenijih albuma, najpre "Trilogy". Obožavan je od Japana do Južne Amerike, a sada je upoznat i sa istorijom Smedereva. Veoma mu se dopao naš stil i način na koji smo spojili balkanski folklor i rock" – rekao je Srđan za SDCafe.rs.

Alogia trenutno priprema letnju turneju na kojoj će obići nekoliko festivala u regionu, izmedju kojih je i gradski festival u Varni (Bugarska), gde će svirati neposredno pre nemačkog hard rock benda “Primal Fear”. Ovih dana će se pojaviti I live album sa novogodišnjeg koncerta u Smederevu koji je AlogiA izvela sa vojnim orkestrom "Stanislav Binički" i Vojkanom Borisavljevićem.

Anđela Išić
SDCafe.rs

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!