06.04.2015.

Soft Pretzel Bites

F5bdc3306d267983e06530857e61b4fe

Sastojci:

280 ml tople vode
2 kašičice smeđeg šećera
2 kašičice soli
2/3 kocke svežeg kvasca
600 g brašna + nešto za formiranje testa
70 g rastopljenog putera
1 kašičica ulja
2 litra vode
5 kašika sode bikarbone
1 jaje + 1 kašika vode
krupna so, susam za pospianje

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte vodu, so, šećer i kvasac i ostavite da se kvasac rastopi. Zatim, dodajte rastopljen puter i brašno pa mešajte varjačom dokle god je moguće. Prebacite smesu na blago pobrašnjenu radnu površinu  pa nastavite da mesite rukama sve dok se testo potpuno ne sjedini i ne postane potpuno glatko, oko 5 minuta. Videćete dok budete mesili da je testo malo tvrđe – takvo treba da bude. Formirajte loptu pa stavite u čistu nauljenu činiju, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom da narasta 1 sat.

Zagrejte rernu na 230 stepeni i obložite papirom za pečenje 2 pleha. Vodu stavite da proključa sa sodom bikarbonom. Testo izvadite iz činije i podelite na 6 ili 8 delova. Peći ćete 2 ture pa polovinu testa pokrijte plastičnom folijom da se ne suši dok pripremate prvu turu. Svaki deo urolajte u kobasicu pa oštrim nožem secite komade oko 2-3 cm debljine (zaista nije bitno da budu svi iste veličine, neka budu kako vam dođe pod ruku).

Pripremite poslužavnik sa čistom kuhinjskom krpom i papirom za pečenje odozgo na koji ćete izručiti kuvano testo da se malo prosuši pre pečenja. Sada, po 10-ak komadića testa odjednom ubacite u šerpu sa kipućom vodom i sodom. Kuvajte ih 30-ak sekundi s tim što ćete jednom i promešati. Izvadite ih na pripremljenu kuhinjsku krpu ili papir i odmah razdvojite kašikom ako su neki ostali spojeni. Kuvajte sledećih 10 komada i ponavljajte sve dok ne istrošite testo za prvu turu pečenja. Kada se kuvano testo malo prosušilo, poređajte na pripremljen pleh pa premažite umućenim jajetom i vodom, pospite solju i susamom pa stavite u rernu na minimum 10 minuta. Pecite više ako želite da budu tamniji Moji su se pekli 11-12 minuta. Dok se prva tura peče, ponovite proces sečenja i kuvanja i sa drugim delom testa, prosušite testo, prebacite na pleh, premažite žumancetom i pospite solju i susamom. Dok se prvi pleh ispekao, drugi će biti spreman za pečenje ☺ Služite sa slatkim senfom ili drugim umakom po vašem ukusu.

8dc63557c44d2355eceaa01ed3caa4ca
24.04.2017.
Sastojci: Palačinke: 150 g brašna od heljde 150 g običnog brašna 2 jajeta 200 ml mleka so po ukusu 250 ml kisele vode ulje za prženje palačinki Fil: 300 g starog sira ...
80243410284412b8271c61fe0d050f6a
21.11.2016.
Sastojci: 500 g pasulja tetovca 100 ml ulja 3 glavice sitno seckanog crnog luka 3 čena sitno seckanog belog luka 1 kašika brašna 3 lista lovora 1 kašika mlevene paprike ...
Ccb71c331d622e17b142d22de731a109
01.08.2016.
Sastojci: 100 g smeđeg ili običnog šećera 80 ml vode 800 g lubenice isečene na kockice i očišćene od semenki nekoliko listića sveže nane, matičnjaka ili mente 2 kašike &sca...
D1c18eda35d3398ed62a73c4443f85e9
17.02.2016.
Sastojci: 500 g mekog brašna 1 ravna kašičica soli 1 kašičica šećera 20 g svežeg kvasca 300 ml tople vode 50ml + 2 kašike maslinovog ulja 100 g tanko sečene...
Ce6f9c0a5df80c24f15902d6732f0956
12.01.2016.
Sastojci: Korica: 150 g maslaca 200 g Plazma Mlevene 1-2 kašike ekstrakta vanile Čizkejk smesa: 4 jaja 50 g šećera 250 g krem sira 150 ml slatke pavlake 70 g melevene Pla...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
738a01fe752ee4784bc460462e8b2f6e
Poslao: Timotije Pošalji fotografiju
Anketa
Da li verujete nekom od političara u Smederevu?
Da.
Ne.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 180
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300