24.02.2015.

Pileća krilca – asian style

033b4843f35442f5a9e30982903c848e

Sastojci:

8-10 pilećih krilaca
50 ml soja sosa
2 kašika ribljeg sosa (fish sauce)

Glazura:

120 ml bistre pileće supe
1 i po kašika soja sosa
1 kašika ribljeg sosa (fish sauce)
3 kašike šećera
1 kašika slatko-ljutog sosa
1 kašika susamovog ulja
1/4 kašičice kineseke mešavine začina (5spice)
50 ml belog sirćeta
1 i po kašika gustina + malo vode
prepečeni susam i mladi luk za serviranje

Priprema:

Za početak krilca odvojite oštrim nožem u zglobu tako da dobijete dva dela. Dobro ih operite i stavite u činiju. Prelijte sa 50 ml soja sosa i kašikom ribljeg sosa. Dobro izmešajte i ostavite da se mariniraju na sobnoj temperaturi 30 minuta.

U voku zagrejte ulja toliko da bude dovoljno za jako duboko prženje, litar će biti dovoljan (i manje ako koristite neku drugu posudu za prženje). I ne brinite se, 10 pilećih krilaca nema sposobnost da upije ceo litar ulja i nećete svo to ulje sipati u sebe – ispržićete krilca i baciti ulje ☺ Ukoliko nemate vok, koristite bilo kakvu dublju šerpu koju inače koristite za prženje.  Dok se ulje greje vi ubrusima osušite krilca iz marinade i ređajte ih na suv tanjir.

Stavljajte jedno po jedno krilce u vrelo ulje. Neka komadi mesa imaju prostora da dišu, nemojte pretrpati vok. Za krilca normalne veličine, potrebno je 15 minuta prženja. Izvadite pržena krilca na ubrus pa ispržite ostatak na isti način. Za to vreme, pripremite glazuru tako što ćete pomešati sve sastojke osim gustina u posebnoj činiji. Gustin razmutite sa malo vode u odvojenoj posudi.

Kada su sva krilca gotova, izvadite ih na ubrus. Prospite ulje iz voka, operite vok vodom, prebrišite ubrusima i vratite na ringlu. Ukoliko ne koristite vok, ovo možete uraditi u bilo kojoj drugoj šerpi. Dobro zagrejte vok/šerpu pa u nju ubacite pomešane sastojke za glazuru. Pustite da provri pa ulijte razmućeni gustin. Kuvajte, sve vreme mešajući dok ne dobijete potpuno gustu glazuru – nekoliko minuta. Sada dodajte pržena krilca i kuvajte još nekoliko minuta mešajući da se glazura svuda ravnomerno rasporedi.

Služite posuto prepečenim susamom i kolutićima mladog luka! Umažite se kao što do sada nikada niste ♥

8dc63557c44d2355eceaa01ed3caa4ca
24.04.2017.
Sastojci: Palačinke: 150 g brašna od heljde 150 g običnog brašna 2 jajeta 200 ml mleka so po ukusu 250 ml kisele vode ulje za prženje palačinki Fil: 300 g starog sira ...
80243410284412b8271c61fe0d050f6a
21.11.2016.
Sastojci: 500 g pasulja tetovca 100 ml ulja 3 glavice sitno seckanog crnog luka 3 čena sitno seckanog belog luka 1 kašika brašna 3 lista lovora 1 kašika mlevene paprike ...
Ccb71c331d622e17b142d22de731a109
01.08.2016.
Sastojci: 100 g smeđeg ili običnog šećera 80 ml vode 800 g lubenice isečene na kockice i očišćene od semenki nekoliko listića sveže nane, matičnjaka ili mente 2 kašike &sca...
D1c18eda35d3398ed62a73c4443f85e9
17.02.2016.
Sastojci: 500 g mekog brašna 1 ravna kašičica soli 1 kašičica šećera 20 g svežeg kvasca 300 ml tople vode 50ml + 2 kašike maslinovog ulja 100 g tanko sečene...
Ce6f9c0a5df80c24f15902d6732f0956
12.01.2016.
Sastojci: Korica: 150 g maslaca 200 g Plazma Mlevene 1-2 kašike ekstrakta vanile Čizkejk smesa: 4 jaja 50 g šećera 250 g krem sira 150 ml slatke pavlake 70 g melevene Pla...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
738a01fe752ee4784bc460462e8b2f6e
Poslao: Timotije Pošalji fotografiju
Anketa
Da li verujete nekom od političara u Smederevu?
Da.
Ne.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 180
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300