Home Recepti Blini sa paštetom od lososa

Blini sa paštetom od lososa

by redakcija

Sastojci:
 
Pašteta od dimljenog lososa:
180g dimljenog lososa
1 kašičica senfa od celog zrna slačice
1 kašičica kapra
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika putera
1 kašičica mirođije
1 kašika ribanog parmezana
belance od jednog kuvanog jajeta
 
Blini:
1 jaje
½ kašičice smeđeg šećera
1 kašičica soli
90g mekog brašna
125ml mleka
1 kašika maslinovog ulja
½ kašičice mrvljene suve mirođije
¼ kašičice praška za pecivo
1 kašika ulja za podmazivanje tiganja
1 kašika putera
 
Priprema:

U električnu seckalicu ili blender stavite filete dimljenog lososa sečene na manje komade zajedno sa ostalim sastojcima i dobro izblendirajte nekoliko puta dok ne dobijete ujednačenu smesu. Doterajte paštetu začinima po svom ukusu. Ostavite poklopljeno u frižideru dok spremate blini.
Mikserom umutite jaje, so, šećer, mleko, ulje i  mirođiju pa postepeno dodajte brašno, prašak za pecivo i parmezan. Testo treba da je gušće od testa za palačinke. Doterajte gustinu brašnom ili vodom, ako je potrebno. Teflonski tiganj premažite maslinovim uljem pa zagrejte na srednjoj vatri. Smesu vadite supenom kašikom tako da na tiganju laganim pokretom ruke formirate mini plačinku. Pecite nekoliko minuta ili dok gornjaa strana ne postane rupičasta, okrenite pa pecite još 30-ak sekundi. Odlažite pečene blini na drvenu daku za sečenje pa svaki premažite sa vrlo malo putera. Slažite pecivo jedno na drugo. Kada su blini gotovi, na svaki stavite po polovinu kašičice pripremljene paštete i pospite mirođijom. Služite uz dobro ohlađeno belo vino ili kvalitetan džin.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!